Escola Jesús, Maria i Josep. Sant Andreu. Barcelona

Logo Jesús, Maria i Josep

Escola Jesús, Maria i Josep

c. Sant Sebastià, 55 08030 Barcelona

Escola

Contact Data

 Name
Jesús, Maria i Josep

 Code
8008462

 Status
Centro Privado - Concertado

 Type
Escola

Plurilingual
Inglés  

 Phone
933 11 21 61

 Fax
93 274 15 57

 Video

 Email
secretaria@santandreu.manyanet.org

  If you are the principal, you can complete the info we show about your center to atract people interest

Location

 Position Jesús, Maria i Josep

Region
CATALUÑA

Province
Barcelona

Locality
Barcelona

Municipality
Barcelona

Address
c. Sant Sebastià, 55

Postal Code
08030

Teachings

 Education, courses, training Jesús, Maria i Josep

Grade Family Teaching Modality State Subsidised
Bachillerato de Ciencias y Tecnología Presencial No
Bachillerato de Humanidades y Ciencias Sociales Presencial No
Educación Infantil (Segundo Ciclo ) Presencial
Educación Primaria Presencial
Educación Secundaria Obligatoria Presencial

Grades / Marks

Tests, Exams, Academic Results Jesús, Maria i Josep

  Selectivity Marks

  Grades point cutoff

Services

Extracurricular, before / after - school activities Jesús, Maria i Josep

Comedor, actividades extraescolares, guardería, deportes.

Additional Information

Additional Info

Era al febrer de 1877 quan el pare Manyanet, un home de Tremp, de 44 anys d'edat, que acabava de fundar la congregació de religiosos i sacerdots anomenats Fills de la Sagrada Família Jesús, Maria i Josep per procurar la formació cristiana de les famílies, sobretot mitjançant l'educació dels seus fills, arribava a Sant Andreu de Palomar per establir-hi una nova escola que seria més tard el centre de la Congregació.

Sant Andreu era aleshores un dels pobles veïns de la ciutat comtal, amb una gran història pròpia però molt lligada a la gran ciutat. Tenia 14.971 habitants.

El pare Manyanet  va conèixer Sant Andreu a través de la predicació d'una missió quaresmal que donà molt de fruit espiritual entre els seus habitants. En aquella ocasió, entre Sant Andreu i el pare Manyanet,  va néixer una forta i total sintonia: Sant Andreu el considerarà com un dels seus fills adoptius, i el pare Manyanet es va sentir a Sant Andreu com a la seva segona pàtria.

Primerament, va llogar uns locals al carrer Tramuntana, 18, que han estat el bressol de moltes institucions andreuenques. Es tractava d'unes aules i d'un senzill habitatge pels quals pagava 25 duros al mes.

Tot desitjós de tenir una plataforma segura, comprà la Torre Llobet a la Travessia del Mar, avui carrer Sant Sebastià, 55. Es tractava d'uns baixos amb dues botigues, dos pisos amb terrat, una galeria i un hort a la part del darrere. Un total de 3.835 metres quadrats, dels quals 531 formaven l'edifici - escola. Naixia el Col·legi de la Sagrada Família Jesús, Maria i Josep, conegut tot seguit com a col·legi Jesús, Maria i Josep, i que es convertiria en la casa mare de la congregació, on el mateix pare Manyanet viuria els darrers 24 anys de la seva vida, on moriria el 17 de desembre de 1901 i on tornarien les seves despulles el 12 de gener de 1929. 

D'aquell fet memorable es compleixen més de cent anys. Més d'un segle de presència del pare Manyanet i dels Fills de la Sagrada Família a Sant Andreu de Palomar.

El col·legi ha celebrat tots els aniversaris més significatius els anys 1902, 1927, 1952, 1977... Més proper i amb una memòria molt viva, va tenir lloc la celebració del Centenari del Col·legi el curs 1977-78. La Comunitat Educativa de l'escola ho va programar i celebrar solemnement. El director d'aquell moment, el pare Àngel López, deia en el llibre Memòria del Centenari que "cent anys donen solera, donen història... cent anys en la constància d'un mateix ideal tenen promesa i realitat de fruit". La Memòria de Centenari acaba dient que la "missió" de la Quaresma del 1877 segueix encara produint molt de fruit.

Aquests anys d'història viva del col·legi al cor de Sant Andreu fan pensar en tantes vides plenes d'il·lusió que han passat per aquestes o aquelles aules. Alumnes, professors, religiosos, personal d'administració i serveis, amics i col·laboradors... Són tantes i tan variades les persones i les institucions que han fet d'aquesta escola una segona llar, un lloc d'encontre, un centre de formació cristiana i d'instrucció...! Totes aquestes famílies són les que han constituït, ahir i avui, la gran família del col·legi Jesús, Maria i Josep, "Els Padres".

Events

 Visiting day, Sports competitions ...

No events found

Share!

Users Opinions Jesús, Maria i Josep

Insert your opinion

Name:
Facilities:
Staff:
Student Body:

Recommended Schools

FEM School

Bilingual Private Center in Chamberí

Our first aim is to supply our students an education which allows them an easy access to university, always thinking in their welfare at school.


Arturo Soria School

Pedagogical Innovation, Academic Results

Educative example, Arturo Soria is a different school, a parents cooperative where families participation is a fact.

Private tuition teachers

Maestra de educación infantil

Graduada en magisterio infantil + lengua extranjera con gran experiencia en la enseñanza ofrece clases particulares para niños de primara y secundaria (apoyo y refuerzo general de todas las asignaturas)


Ingeniero Telecomunicación con Máster Formación Profesorado

Ingeniero superior en telecomunicaciones se ofrece para dar clases particulares de ciencia (matemáticas, física, química, dibujo, informática...) e inglés a todos los niveles y edades


Profesora Educación Infantil

Con experiencia en clases particulares de inglés y refuerzo general para niños de educación primaria

Further Information

Schoolar Calendar Jesús, Maria i Josep

Consult back to school, classes / course starting date, holidays

Grades point cutoff

All university degrres grades point cutoff 2015/2016

Selectivity Marks

Schools average mark in Selectivity (PAU)

School Ranking

Schools Ranking by users personal opinion

School Opinions

Consult all users opinions about schools

Camps

Summer camps searcher

Download Report Report Escola Jesús, Maria i Josep. Sant Andreu. Barcelona WORD Report Escola Jesús, Maria i Josep. Sant Andreu. Barcelona PDF Report Escola Jesús, Maria i Josep. Sant Andreu. Barcelona EXCEL