IES BLASCO IBÁÑEZ Cullera Valencia

Logo BLASCO IBÁÑEZ

IES BLASCO IBÁÑEZ

CL RELLANO DE SAN ANTONIO S/N 46400 Cullera

Instituto de Educación Secundaria

Contact Data

 Name
BLASCO IBÁÑEZ

 Code
46003408

 Status
Centro Público

 Type
Instituto de Educación Secundaria

Plurilingual

 Owner
GENERALITAT VALENCIANA

 Phone
961720954

 Fax
961720954

 Video

 Email
46003408@gva.es

  If you are the principal, you can complete the info we show about your center to atract people interest

Location

 Position BLASCO IBÁÑEZ

Region
COMUNIDAD VALENCIANA

Province
Valencia

Locality
Cullera

Municipality
Cullera

Address
CL RELLANO DE SAN ANTONIO S/N

Postal Code
46400

Teachings

 Education, courses, training BLASCO IBÁÑEZ

Grade Family Teaching Modality
Bachillerato de Ciencias y Tecnología Presencial
Bachillerato de Humanidades y Ciencias Sociales Presencial
Ciclos Formativos de Formación Profesional de Grado Medio (LOGSE) COMERCIO Y MARKETING Comercio Presencial
Ciclos Formativos de Formación Profesional de Grado Superior (LOGSE) EDIFICACIÓN Y OBRA CIVIL Desarrollo de Proyectos Urbanísticos y Operaciones Topográficas Presencial
Educación Secundaria Obligatoria Presencial
Ciclos Formativos de Formación Profesional de Grado Superior (LOE) EDIFICACIÓN Y OBRA CIVIL Proyectos de Edificación Presencial

Grades / Marks

Tests, Exams, Academic Results BLASCO IBÁÑEZ

Ranking BLASCO IBÁÑEZ PAU, EvAU, EBAU Grade

  Selectivity Marks

  Grades point cutoff

Services

Extracurricular, before / after - school activities BLASCO IBÁÑEZ

Comedor

Additional Information

Additional Info

Què era un poble sense possibilitats d’avançar culturalment?

Això és, possiblement, el que podien haver pensat alguns veïns de Cullera quan es proposaren aconseguir un centre d’ensenyament secundari que posara les bases perquè la joventut poguera estudiar i elevar el novell cultural de la població. Cullera era una població agrícola que mantenia un nivell molt acceptable de benestar econòmic, la qual cosa havia impedit que els dirigents socioeconòmics del poble es despreocuparen del benestar cultural.

Corria l’any 1967 quan es va fer realitat la construcció del nou institut, que va ser inaugurat en abril de 1968, havent iniciat els estudis els primers estudiants el curs 1967/68. Començà funcionant com una Secció de l’INB femení Sant Vicent Ferrer de València, del qual era director un fill de Cullera, Ramiro Pedrós, que fou una de les persones bàsiques per a la posada en funcionament del nou centre.

Els primers anys les xiques i els xics tenien l’entrada al centre per portes diferents ubicades a la part posterior de l’únic edifici que el conformava. Aquesta “anècdota” durà poc temps.

El progressiu augment d’alumnes provocà que el curs 1975/76 el centre deixara de ser tutelat per l’INB de València i es constituïra en “Instituto Nacional de Bachillerato” (INB) adoptant, després de moltes discussions, l’any 1980, el nom de l’escriptor valencià Vicente Blasco Ibáñez, a causa d’haver estat elegit diputat per Cullera en la seua època.

L’any 1986 l’institut canvià un poc la seua distribució. Es realitzaren les obres pertinents per obrir una entrada a la part davantera per la qual podia entrar tot l’alumnat i això suposà un canvi en la situació de moltes dependències: consergeria, secretaria, despatxos...

L’any 1989, després de diferents canvis a l’edifici inicial per adaptar-se als estudis de BUP i a l’augment d’alumnat, l’Institut tingué les primeres obres d’ampliació amb la construcció d’un nou edifici a la part central del recinte, on s’ubicarien les aules de Cou i el saló d’actes, entre altres.

Amb l’arribada de la LOGSE, que l’Institut implantà anticipadament el curs 1994/95, començaren les negociacions per adaptar el centre a les noves exigències.

Després de molts problemes es van iniciar les obres de remodelació del centre l’estiu de l’any 2000, la qual cosa provocà que al llarg dels anys 200 i 2001 el centre es traslladara a uns barracons ubicats al final de la Diagonal.

En gener de 2002 es produí el canvi al nou centre, totalment remodelat i ampliat (tot i que amb manca d’aules), amb servei de cafeteria i menjador, gimnàs i aules específiques.

Actualment al nostre centre es cursen estudis d’ Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (en totes les modalitats) i Cicles Formatius de Grau superior de la família d’Edificació i Obra Civil. Tot això suposa un total de prop de 400 alumnes, 53 professors i 6 funcionaris de personal no docent.

Events

 Visiting day, Sports competitions ...

No events found

Share!

Users Opinions BLASCO IBÁÑEZ

Insert your opinion

Name:
Facilities:
Staff:
Student Body:

Recommended Schools

FEM School

Bilingual Private Center in Chamberí

Our first aim is to supply our students an education which allows them an easy access to university, always thinking in their welfare at school.


Arturo Soria School

Pedagogical Innovation, Academic Results

Educative example, Arturo Soria is a different school, a parents cooperative where families participation is a fact.

Private tuition teachers

Maestra de educación infantil

Graduada en magisterio infantil + lengua extranjera con gran experiencia en la enseñanza ofrece clases particulares para niños de primara y secundaria (apoyo y refuerzo general de todas las asignaturas)


Ingeniero Telecomunicación con Máster Formación Profesorado

Ingeniero superior en telecomunicaciones se ofrece para dar clases particulares de ciencia (matemáticas, física, química, dibujo, informática...) e inglés a todos los niveles y edades


Profesora Educación Infantil

Con experiencia en clases particulares de inglés y refuerzo general para niños de educación primaria

Further Information

Schoolar Calendar BLASCO IBÁÑEZ

Consult back to school, classes / course starting date, holidays

Grades point cutoff

All university degrres grades point cutoff 2015/2016

Selectivity Marks

Schools average mark in Selectivity (PAU)

Statistics IES BLASCO IBÁÑEZ

Daily / weekly visits

School Ranking

Schools Ranking by users personal opinion

School Opinions

Consult all users opinions about schools

Camps

Summer camps searcher

Download Report Report IES BLASCO IBÁÑEZ Cullera Valencia WORD Report IES BLASCO IBÁÑEZ Cullera Valencia PDF Report IES BLASCO IBÁÑEZ Cullera Valencia EXCEL