Escola Patronat Domènech. Gràcia. Barcelona

Logo Patronat Domènech

Escola Patronat Domènech

Carrer de Sant Pere Màrtir, 1 08012 Barcelona

Escola

Contact Data

 Name
Patronat Domènech

 Code
8007202

 Status
Centro Público

 Type
Escola

Plurilingual
Catalán   Español   Inglés  

 Owner
Generalitat de Catalunya

 Phone
932370035

 Fax
934152598

 Video

 Email
a8007202@xtec.cat

  If you are the principal, you can complete the info we show about your center to atract people interest

Location

 Position Patronat Domènech

Region
CATALUÑA

Province
Barcelona

Locality
Barcelona

Municipality
Barcelona

Address
Carrer de Sant Pere Màrtir, 1

Postal Code
08012

Teachings

 Education, courses, training Patronat Domènech

Grade Family Teaching Modality
Educación Infantil (Segundo Ciclo ) Presencial
Educación Primaria Presencial

Grades / Marks

Tests, Exams, Academic Results Patronat Domènech

  Selectivity Marks

  Grades point cutoff

Additional Information

Timetable

Lectiu de 9h a 12.30h i de 15h a 16.30h.

Jornada intensiva de 9h a 12.30h.

Additional Info

La història de l’escola s’inicia quan els esposos Adela Domènech i Josep Maria Llinàs, aquest darrer professor de l’Escola Normal de Magisteri de Madrid, després de fer diversos intents per crear unes escoles populars, signen un acord amb l’Ajuntament de Barcelona el 17 de gener de 1899 perquè la finca que la família de la dona posseïa al carrer de Sant Pere Màrtir es dediqui a serveis educatius.

Les Escoles Domènech es funden el 17 de juliol de 1901 i durant la primera dècada del nou segle els plantejaments didàctics i pedagògics són propis de l’escola tradicional. El 1916, però, a la mort d’Adela Domènech, es constitueix el Patronat de les Escoles, i sota l’influx de la política educativa municipal s’emprèn una profunda obra de renovació pedagògica. Es renova tant l’edifici com el professorat i a partir de 1919 esdevé una de les escoles més obertes als nous corrents educatius. Amb el nou director Artur Martorell, una de les figures senyera de la pedagogia activa catalana, el Patronat Domènech lidera una autèntica revolució educativa basada en el fet de donar el protagonisme a l’educand i no a l’educador i de plantejar el procés educatiu i l’aprenentatge dins de l’activitat natural de l’alumne. L’educació es planteja com lligada al procés d’adaptació positiva de l’infant al seu medi social i natural i es dóna tanta importància a l’ensenyament del llenguatge com a l’educació cívica i l’amor per la natura.

Després del parèntesi de la Guerra Civil i els anys difícils de les primeres dècades del franquisme, als anys 50 comença a emergir una tènue resistència civil a la dictadura, en la qual les escoles tindran un paper notable, si bé no serà fins a la fundació de la institució Rosa Sensat el 1965 que es plantejarà la renovació pedagògica del país, amb la represa de la idea de l’escola com un servei a la societat i com un espai participatiu en què mestres i famílies col·laboren per definir els objectius pedagògics de la institució escolar. Els anys seixanta i setanta són, però, de gran precarietat econòmica

Amb l’adveniment de la democràcia es produirà el renaixement de les Escoles del Patronat Domènech i a partir de 1981 l’Ajuntament emprèn la reforma de l’estructura de l’escola i decideix dotar-la d’una nova orientació pedagògica d’acord amb les inquietuds pedagògiques del moment: hi ha un canvi profund de l’organització escolar, de la metodologia i dels materials escolars. Són els anys en què es funda l’Associació de Pares i Mares d’Alumnes, que esdevindrà un focus de dinamització de bona part de les activitats escolars i també s’aconsegueix incorporar el professorat especialista en música, plàstica, educació física i anglès.

El 1986 es fan obres de renovació de l’edifici per adaptar-lo a les noves exigències. El nou Patronat Domènech tindrà dos nous patis, vuit aules d’EGB, dues per a pàrvuls, laboratori, biblioteca, aula de plàstica, petita cuina i menjador i nous accessos. Uns quants anys després, el curs 1999-2000, es pren la decisió de crear una sala polivalent que pugui fer funcions alhora de gimnàs i de sala de celebracions, diades, teatre, etc.

El 2010 es van començar les obres de l’actual edifici. Varem estrenat l’escola a l’abril del 2012.

Events

 Visiting day, Sports competitions ...

No events found

Share!

Users Opinions Patronat Domènech

1 Opinion.
 Facilities
 Staff
 Student Body
  1. 8 Disconforme con Comentario
    7 Conforme con Comentario
    Tomas
    Mon Jun 17 11:16:41 UTC 2019
    Yo he ido a esta escuela como alumno y no la recomiendo para nada. Muchos profesores no se preocupan por los alumnos y cuando alguien tiene problemas lo apartan antes de ayudarlo.
    En conclusion, si estas pensando apuntar a tu hijo a esta escuela no lo hagas, no quiero que pasen por lo mismo que yo. bruh

Insert your opinion

Name:
Facilities:
Staff:
Student Body:

Recommended Schools

FEM School

Bilingual Private Center in Chamberí

Our first aim is to supply our students an education which allows them an easy access to university, always thinking in their welfare at school.


Arturo Soria School

Pedagogical Innovation, Academic Results

Educative example, Arturo Soria is a different school, a parents cooperative where families participation is a fact.

Private tuition teachers

Maestra de educación infantil

Graduada en magisterio infantil + lengua extranjera con gran experiencia en la enseñanza ofrece clases particulares para niños de primara y secundaria (apoyo y refuerzo general de todas las asignaturas)


Ingeniero Telecomunicación con Máster Formación Profesorado

Ingeniero superior en telecomunicaciones se ofrece para dar clases particulares de ciencia (matemáticas, física, química, dibujo, informática...) e inglés a todos los niveles y edades


Profesora Educación Infantil

Con experiencia en clases particulares de inglés y refuerzo general para niños de educación primaria

Further Information

Schoolar Calendar Patronat Domènech

Consult back to school, classes / course starting date, holidays

Grades point cutoff

All university degrres grades point cutoff 2015/2016

Selectivity Marks

Schools average mark in Selectivity (PAU)

School Ranking

Schools Ranking by users personal opinion

School Opinions

Consult all users opinions about schools

Camps

Summer camps searcher

Download Report Report Escola Patronat Domènech. Gràcia. Barcelona WORD Report Escola Patronat Domènech. Gràcia. Barcelona PDF Report Escola Patronat Domènech. Gràcia. Barcelona EXCEL