Horario
L'horari d’atenció als infants és de 8:00 a 17:00 hores, de dilluns a divendres, a excepció dels mesos de setembre i juliol, que és de 8:00 a 15:00 hores.
Sens perjudici de l’horari establert d’entrada i sortida a l’escola bressol, les famílies poden establir el seu horari, d’acord amb la direcció, segons les seves necessitats i les dels infants.
Per als infants que no dinin a l’escola s’estableix un marge horari, no superior a tres hores, entre les sessions del matí i de la tarda. Aquesta franja horària s’estableix entre les 11:30 i les 12:00 hores per a la sortida, i les 14:30 i les 15:00 hores per a l’entrada.
Info Adicional
Bellmunt - Escoles bressol Municipals
El nostre projecte educatiu
L'Escola Bressol Bellmunt es troba en un indret privilegiat de la ciutat, a la vessant de la muntanya de Montjuïc que dóna a la Gran Via, la Marina i la Font de la Guatlla, envoltada de la vegetació pròpia de la zona: pins, roures, figueres, i ginesteres.
Els espais interiors són amplis i assolellats i les instal·lacions pels infants consten de 5 estances, les dues dels més petits amb dormitori. Totes elles tenen una zona per atendre la higiene de forma individualitzada i alhora permetre l'adquisició d'hàbits més autònoms, com ara rentar-se les mans o utilitzar el lavabo. També hi ha una sala per compartir moments de joc i activitats entre els nens i nenes de l'escola, així com dues grans terrasses a l'aire lliure amb elements de la natura, plantes i flors, sorrals, mòduls de joc motriu i gronxadors. L'equipament d'aquests espais, mobiliari, material i jocs està dissenyat i distribuït pensant en les necessitats dels nens i nenes que en gaudeixen.
Els menús dels diferents àpats s'elaboren íntegrament a la cuina de l'escola.
L'edifici és compartit amb l'escola Pau Vila i aquest fet ens permet gaudir d'altres instal·lacions com ara la biblioteca o el gimnàs.
La línia pedagògica es fonamenta en una concepció de l'infant com a persona, que es construeix a partir de les seves vivències i experiències. Un infant amb capacitats cognitives, motrius i relacionals, que des de l'escola volem afavorir que es desenvolupin.
Un dels eixos vertebradors de l'organització dels temps i els espais de l'escola és l'atenció i cura de les necessitats bàsiques: l'alimentació, la higiene, el descans i la salut.
L'altre és l'organització del joc, ja que els nens i nenes petits aprenen jugant. Així, l'oferta de joc i activitat es fa tenint en compte els interessos i necessitats de cada infant. A partir de diferents materials i propostes a les classes, a l'aire lliure i d'activitats de descoberta i experimentació, volem ajudar-los a desenvolupar l'autonomia personal, les capacitats motrius i el llenguatge, tant pel que fa a la parla com a l'expressió a través del dibuix, la pintura o la música.
Un altre eix de treball es fonamenta en la comunicació i la relació. Volem transmetre valors de tolerància, respecte i igualtat en les relaciones socials que s'estableixen. En aquest sentit, ens organitzem per afavorir que a les diferents estones de joc es puguin establir noves relacions amb altres infants i educadores de l'escola, així com amb els alumnes de l'escola Pau Vila, amb els quals hi compartim algunes activitats al pati i a la biblioteca.
Pel que fa a la relació amb les famílies, l'entenem des d'una posició de corresponsabilitat, ja que volem compartir amb elles la criança i l'educació dels seus fills i filles de forma complementària, establint un marc de relació basat en una bona comunicació. Hi ha diferents moments on es possible compartir tot allò que interessa a pares i mares, en la relació quotidiana durant les entrades i les sortides, la informació diària o setmanal escrita a través de les llibretes individuals o les cartelleres generals, les entrevistes amb cada família, els informes escrits i les reunions amb les famílies.