Horario
L'horari d’atenció als infants és de 8:00 a 17:00 hores, de dilluns a divendres, a excepció dels mesos de setembre i juliol, que és de 8:00 a 15:00 hores.
Sens perjudici de l’horari establert d’entrada i sortida a l’escola bressol, les famílies poden establir el seu horari, d’acord amb la direcció, segons les seves necessitats i les dels infants.
Per als infants que no dinin a l’escola s’estableix un marge horari, no superior a tres hores, entre les sessions del matí i de la tarda. Aquesta franja horària s’estableix entre les 11:30 i les 12:00 hores per a la sortida, i les 14:30 i les 15:00 hores per a l’entrada.
Info Adicional
Escola Bressol Municipal Xarlot
L'escola bressol Xarlot està situada al barri de la Taxonera, dins del districte d'Horta-Guinardó. Som un servei educatiu amb una trajectòria de més de trenta anys d'experiència, altament compromesa amb l'educació d'infants de 0-3 anys.
Durant el curs 1999-2000 vàrem canviar d'edifici i ens vam traslladar al costat de l'escola Taxonera. Això va significar una millora de la qualitat dels nostres espais i equipaments.
El projecte educatiu de l'escola es basa en la visió d'un infant capaç i competent, amb múltiples potencialitats, que té un ritme propi, unes competències i unes preferències que cal respectar. Tots els infants són diferents i vivim la diversitat com una riquesa. Cada nen i nena ha de ser agent actiu dels seus propis processos de desenvolupament i aprenentatge, ells i elles són els veritables protagonistes del seu camí.
Basem la nostra tasca pedagògica en la preparació d'espais i materials de qualitat, i d'un entorn ric en estímuls. A través de la llibertat del joc i el moviment els infants troben a l'escola els ambients i materials necessaris per a cobrir les seves necessitats de desenvolupament, per això hem creat ambients de lliure circulació responent a les necessitats motrius, de joc, d'exploració i descobriment, de creació i construcció, de creativitat, d'expressió...a més creiem que tots els moments són educatius i valorem especialment tots els que podem dedicar a la socialització i la convivència, a la transmissió de valors i al tractament de les emocions.
Per a fer-ho, el paper dels educadors i educadores és d'acompanyament, defugint de la intrusió en els processos dels infants. Basem la nostra tasca en l'observació per a poder ajustar la nostra tasca pedagògica guiant-nos pel respecte, l'empatia, la cura en el llenguatge i la presència i atenció plena.
Valorem com imprescindible la participació i cooperació de les famílies i el fet de compartir tots plegats un camí i uns objectius comuns per al benestar dels infants.